ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

"Ο ένδοξος βασιλιάς"

 Ανοίξτε πύλες, και υψωθείτε θύρες αιώνιες, να μπει ο δοξασμένος βασιλιάς.
Ποιος είν’ αυτός ο δοξασμένος βασιλιάς;
Ο Κύριος, ο κραταιός κι ο ισχυρός· Ο Κύριος, ο δυνατός στον πόλεμο.
Ανοίξτε πύλες, και υψωθείτε θύρες αιώνιες, Να μπει ο δοξασμένος βασιλιάς.
Ποιος είν’ αυτός ο δοξασμένος βασιλιάς;
Ο Κύριος του σύμπαντος, αυτός είναι ο δοξασμένος βασιλιάς.   Ψαλμοί 24: 7-10

  Την Πέμπτη το βράδυ έκανε το γύρο του κόσμου η είδηση πως ο βασιλιάς της ποπ πέθανε. Αναφέρομαι φυσικά στον Μάικλ Τζάκσον. Ένας αμφιλεγόμενος βασιλιάς. Για άλλους είδωλο ζωής, ενώ για κάποιους άλλους ακριβώς το αντίθετο. Εκατομμύρια θαυμαστές του θρήνησαν και ακόμα θρηνούν μέχρι σήμερα και δεν είμαι σίγουρος για πόσο καιρό ακόμη.
  Ο άνθρωπος αυτός δημιούργησε μια περιουσία που εκτιμάται ότι έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και στη συνέχεια βάλθηκε να την καταστρέψει μπροστά στις κάμερες.
  Ο άνθρωπος αυτός παραμόρφωσε το πρόσωπό του με πλαστικές εγχειρήσεις μέχρι να γίνει από μαύρος λευκός και στη συνέχεια έγραψε ένα τραγούδι, το «Black or White», για να πει ότι το χρώμα του δέρματος δεν έχει εν τέλει καμιά σημασία.
  Ο άνθρωπος αυτός κλειδώθηκε σε μια φυλακή που ο ίδιος δημιούργησε και την ονόμασε Neverland (Χώρα του Ποτέ), με έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο από κατοικίδια, ένα τρένο-μινιατούρα και μια ρόδα του λούνα παρκ όπου ανέβαινε μόνο αυτός. Πολλοί τον λάτρεψαν στην κυριολεξία· κάποιοι άλλοι έπαθαν σοκ όταν έμαθαν πως πέθανε. Πολλά ρεκόρ καταρρίφτηκαν σε σχετικές σελίδες στο διαδίκτυο. «Η Yahoo! news κατέγραψε απόλυτο ρεκόρ σε αριθμό ξεχωριστών επισκέψεων, με 16,4 εκατομμύρια ανθρώπους, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 15,1 εκατομμυρίων», που καταγράφηκαν την ημέρα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε η Yahoo! στο επίσημο μπλογκ της διαδικτυακής πύλης. Ο βασιλιάς τους πέθανε.
  Όμως ο Θεός, ο δικός μας βασιλιάς, τον οποίο και λατρεύουμε καθημερινά δεν έχει καμιά σχέση με κανέναν άλλο. Είναι μοναδικός· είναι ένδοξος· είναι κραταιός· είναι ισχυρός, είναι δυνατός.
  Ο βασιλιάς που λατρεύουμε είναι ο κυρίαρχος του σύμπαντος. Πόσο όμορφος ο πιο πάνω ψαλμός: του Θεού μας είναι όχι μόνο η γη αλλά και ό,τι υπάρχει επάνω σ αυτήν. Άνθρωποι αλλά και κάθε είδους άλλα δημιουργήματα ανήκουν στο Θεό μας· αυτός είναι ο δημιουργός μας· αυτός ο πλάστης μας.  Σ αυτόν ανήκουν κάθε λατρεία, τιμή και δόξα. Σ αυτόν αξίζει να ψάλλουμε και να δοξάζουμε και να υμνούμε, γιατί είναι δοξασμένος Θεός· είναι ζωντανός· είναι αληθινός.
Μας αγάπησε με τέτοιο τρόπο ώστε μας ονόμασε δικά του παιδιά· και είμαστε. Κι είναι σίγουρο πως θα γίνουμε όμοιοι με αυτόν γιατί θα έρθει κάποια στιγμή που θα τον δούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Χαίρεσαι και χαίρομαι για τα ένδοξα μεγαλεία που ο Θεός έκανε και συνεχίζει να κάνει στη ζωή μου και στη ζωή σου; Έχουμε διάθεση να τον συναντούμε και να τον λατρεύουμε με την καρδιά μας; Στεκόμαστε με καρδιές καθαρές στην παρουσία του;  Είναι οι καρδιές μας γεμάτες ευγνωμοσύνη; Πολλοί κλαίνε το βασιλιά τους που πέθανε. Όμως εμείς χαιρόμαστε και αγαλλόμαστε γιατί ο βασιλιάς μας είναι αιώνιος και ένδοξος. Αλληλούια.