ανεξάρτητη ευαγγελική εκκλησία

"Ποιον Θεό επιλέγεις;

Είναι εδώ πολύ φανερό πως υπάρχουν απόλυτες αλήθειες. Και πώς µπορούσε να είναι διαφορετικά αφού η πρώτη απόλυτη αλήθεια είναι η ύπαρξη του αιώνιου Θεού. Ο Θεός τους είπε πως µόλις φάνε από τον καρπό της γνώσης του καλού και του κακού θα πεθάνουν. Δεν είπε, ίσως, εξαρτάται, θα δούµε. Και ο Διάβολος µίλησε µε απόλυτο τρόπο λέγοντας όµως ένα τέλειο ψέµα.
Ώστε:
   Υπάρχει αλήθεια και ψέµα. Και η αλήθεια είναι για την Ψυχή ό,τι το φως για το σώµα. Ποιος θέλει να του λένε ψέµατα; Κι αν κάποτε κάποιος το θέλει είναι γιατί έχει αρρωστήσει βαριά ψυχικά. Την αλήθεια την προσφέρει ο Θεός σ' εκείνους που Τον σέβονται και Τον υπακούνε και συνοδεύεται µε χαρά και ειρήνη. Το ψέµα οδηγεί στην απόκρυφη γνώση που δίνει ο Διάβολος κι ακολουθείται από ψυχικά βάσανα και δεσµά. Ο Ιησούς, ο Σωτήρας είναι η Αλήθεια.
   Υπάρχει ζωή και θάνατος. Ο Αδάµ και η Εύα πέθαναν πνευµατικά την ίδια στιγµή που έφαγαν. Πέθαιναν ηθικά σε ολόκληρη τη ζωή τους και πέθαναν σωµατικά µετά από πολλά χρόνια. Ο Θεός τους είπε αλήθεια και ο Διάβολος ψέµατα. Ήταν ήδη ανθρωποκτόνος και ψεύτης! ..
   Υπάρχει καλό και κακό. Καλό είναι ό,τι ο Θεός θέλει και κακό ό,τι Εκείνος απορρίπτει. Μόνον ο Θεός ορίζει το καλό και το κακό. Ποτέ δεν έδωσε το δικαίωµα στον άνθρωπο ή σε κάποιο άλλο ον να ορίζει το καλό ή το κακό. Γι' αυτό και ο προφήτης θα µεταφέρει το µήνυµα του Θεού, "αλίµονο σ' εκείνον που λέει το καλό κακό και το κακό καλό".
Έτσι, δε νοείται ο άνθρωπος να ζει ξεκοµµένος από τον Θεό. Δε µπορεί να γίνει θεός. Δε µπορεί να ορίζει το καλό και το κακό, τη ζωή και το θάνατο, την αλήθεια και το ψέµα. Ή θα υποταχθεί στον Κύριο και Θεό της αλήθειας και αγάπης αποδεχόµενος το σωτηριακό θάνατο του Ιησού για να είναι ευτυχής ή στον κύριο-δυνάστη Διάβολο που θα κυριαρχεί στη ζωή του για να τον ταλαιπωρεί τώρα και αιώνια.
 
ΤΟ φίδι, μάλιστα, ήταν το φρονιμότερο από όλα τα ζώα τού χωραφιού, που έκανε ο Κύριος ο Θεός· και το φίδι είπε στη γυναίκα: Στ' αλήθεια, είπε ο Θεός: Μη φάτε από κάθε δέντρο τού παραδείσου;
Και η γυναίκα είπε στο φίδι: Από τον καρπό των δέντρων τού παραδείσου μπορούμε να φάμε· από τον καρπό, όμως, του δέντρου, που είναι στο μέσον του παραδείσου, ο Θεός είπε: Μη φάτε απ' αυτόν, μήτε να τον αγγίξετε, για να μη πεθάνετε.
Και το φίδι είπε στη γυναίκα: Σίγουρα δεν θα πεθάνετε, αλλ' ο Θεός ξέρει ότι την ίδια ημέρα που θα φάτε απ' αυτόν, τα μάτια σας θα ανοιχτούν, και θα είστε σαν θεοί, γνωρίζοντας το καλό και το κακό.
Και η γυναίκα είδε ότι το δέντρο ήταν καλό για τροφή, και ότι ήταν αρεστό στα μάτια, και το δέντρο ήταν επιθυμητό στο να δίνει γνώση· και αφού πήρε από τον καρπό του, έφαγε· και έδωσε και στον άνδρα της μαζί της, κι αυτός έφαγε.
Κι ανοίχτηκαν τα μάτια και των δύο και γνώρισαν ότι ήσαν γυμνοί· και αφού έρραψαν φύλλα συκιάς, έφτιαξαν για τον εαυτό τους περιζώματα. Γένεση 3:1-7